Innføringskurs i ysting

Innføringskurs i ysting på Tana vgs. 20.-23. februar 2023. Lærer er Pascale Baudonnel fra Sogn Jord og Hagebruksskule som har solid kompetanse og lang erfaring med ysting og undervising. Meld på innen 1.2.23. 

Ystekurs med Pascale Baudonnel

Innføringskurs i ysting 

 

Dato: 20 – 23 februar 

Sted: Tana videregående skole 

Pris: kr. 4000,- inkl. lunsj 

Antall deltaker: min. 8 maks. 15  

Påmeldingsfrist: 01.02.23 

Arrangør: Tana videregående skole i samarbeid med kompetansenettverket for lokalmat i nord 

Påmelding til: marianne.johannessen@tffk.no eller 91806679.  Påmeldingen er bindende, og faktura sendes. Gebyr blir sendt ut hvis vi ikke har avmelding innen 2 dager før kurset.  

Praktisk informasjon:  

Ved påmelding: Oppgi organisasjonsnummer, kommunen, navn på bedrift og deltaker og fakturaadresse. Påmelding er bindene og faktura sendes. Påmeldingen er bindende og faktura sendes.  Avmelding etter 01.02.22 belastes med 50 % av kursavgiften. 

 

Overnatting kommer i tillegg, og du må finne dette og bestille selv. Skolen kan være behjelpelig å finne overnatting. 

 

 

Dette innføringskurset er lagt opp etter samme program som de årlige innføringskursene i ysting hos Sogn Jord og Hagebruksskule.  

 

Tema som blir omhandla i kurset: 

  • Mjølka som råvare og syrning av mjølk  
  • Koagulering av mjølk og ysting  
  • Andre mjølkeprodukt, dravle  
  • Salting og modning av osten  
  • Ostesmaking  

 

 

Lærer er Pascale Baudonnel fra Sogn Jord og Hagebruksskule som har solid kompetanse og lang erfaring med ysting og undervising.