Språk

 
Aktuelt
Tana vgs

 

Samisktalende elever burde søke seg til Tana videregående skole. Skolen gir mange valgmuligheter. 

Deanu joatkkaskuvla addá máŋga válljenvejolašvuođaid viidásut.

Villsau 1

Tiden er nå inne  for at væren i saueflokken har jobb å gjøre og vårens vakreste eventyr må forberedes  i mange fjøs og besetninger. 

UB 1

 

Elevene på vg2 skal i løpet av skoleåret drive en virkelig bedrift med virkelige produkter, kunder, leverandører og penger. 

 

Kalv hos Ottar

Árbediehtu – samisk kunnen om jordbruk og utmarksnæringer et prosjekt som ble igangsatt på Deanu joatkkaskuvla-Tana videregående skole i høst.

Árbediehtu – sámi máhttu eanadoalus ja meahcásteamis lea prušeakta mii biddjui johtui Deanu joatkkaskuvllas duvle.

Velkommen til internasjonal dag 1

På onsdag denne uka hadde elevene og lærerne internasjonal dag, tema var klima og mat. Det ble film, debatt og quiz. 

20180923-172022-2

På Deanu joatkkaskuvla – Tana videregående skole har vi igangsatt prosjektet Árbediehtu – samisk kunnen om jordbruk og utmarksnæringer.

Grunnen til dette, er at samisk språk er veldig rik på begreper for å beskrive landskap, prosesser i natur, dyrekunnen og menneskenaturen. Denne kulturelle rikdommen uttrykkes først og fremst muntlig, i den levende fortellingen og i praktisk virksomhet. Det eksisterer også en samisk kultur i forhold til å klare seg med natur og mennesker

 

Fra økohagen sept -17 1

Vi har ledige skoleplasser i alle Naturbruksklassene - både landbruk, hest og hundekjøring. Så om du er klar for en utdanning der du får være aktiv - jobbe med dyr, planter og maskiner, om du tåler å svette og kanskje fryse litt innimellom - så er kanskje Naturbruk noe for deg! 

 

Karen Lerke og Mia


 

 

Superenkel forskning viser at ingen overlever uten mat!

- Derfor er vi glad vi kan tilby  utdanning til elever som er interessert i landbruk, naturen og til å produsere mat i framtiden! 

Vi kan også tilby landsdekkende linje i hundekjøring. 

Førstehjelpskurs   1

Vet du hva du skal gjøre om du kommer til et ulykkessted? Elevene har brukt en dag til å trene på nettopp det.  Og ikke minst var budskapet, ta vare på hverandre!

Bøker.jpg
 

Elevrådet er et viktig organ for elevmedvirkning og elevdemokratiet. Gjennom elevrådsarbeidet kan elevene fremme sine saker om forhold som angår skolen. 

Fant du det du lette etter?