Aktuelt

Tana videregående skole inviterer til utstillingsåpning av Árbediehtu – samisk kunnen om jordbruk og utmarksnæringer.

Deanu joatkkaskuvla bovde Árbedieđu čájáhusráhpamii. Prušeakta Árbediehtu -  sámi máhtolašvuohta eanandoalus ja meahcásteamis lea čáđahuvvun Deanu joatkkaskuvllas mannan skuvllajagi.

Elev med sekk

Her kommer litt info og påminnelser.

Vi gleder oss til å treffe deg og vi håper du vil trives hos oss!

Rådgiverkontoret med brosjyrer

Har du fullført og bestått vg1 studiespesialisering, men ønsker å bytte studieretning? Da kan du begynne på vg2 hest-og hovslager, vg2 landbruk eller vg2 hundekjøring på Tana vgs.

Her finner du skoleruta for neste skoleår. Skolestart er søndag 18. august 2019

Illustrasjonsbilde av viskelær og blyanter

Husk at søknadsfristen er mandag i påskeferien! Kontakt rådgiver dersom du trenger råd og veiledning.

Samenes bålkunst er så bred og mangfoldig. Å skaffe brendsel og lage ild har her i de nordlige, kalde områdene handlet om liv eller død. Det hadde ikke vært liv hvis folk ikke hadde kunnet lage bål i kald og regnfullt vær, eller i vinterkulda og i dyp sne.

Sámi dolladiehtu leamaš hui stuoris. Háhkat boaldámuša ja ráhkadit dola leamaš dáppe davvi, gálbma guovlluin čátnon birgemii. Ii livččii eallin, jos eat livččii máhtán biddjat dola gálbma ráššo dálkiin, dahje buollašin dálvit ja gassa muohtagis.

Foredrag  med Bernt Mikalsen fra Nortura  den 11. april kl. 10 på Tana vgs. Ønsker alle interesserte velkommen!

Har du ikke meldt på ennå, så meld på! :)

Til deg som har fullført Vg2 landbruk og gartnernæring og ønsker å ta agronomutdanning?