Stipend og lån for skoleåret 2018/2019

LånekassenHjerte730 - Klikk for stort bilde Alle elever i videregående opplæring kan få utstyrsstipend, noen elever får bostipend, og noen får grunnstipend. Er du over 18 år og borteboer, kan du søke om lån. Du sender bare én søknad, så sjekker vi automatisk hva du har rett til.

Du kan søke om støtte fra Lånekassen for skoleåret NÅ om:

• du har fått skoleplass
  • og har takket ja til plassen

Elever som får skoleplass, kan søke i juli. Står du på venteliste, kan du først søke i august.

Når du starter på videregående, kan du få utstyrsstipend, men du må søke om det.

Utstyrsstipendet er ment å bidra til å dekke utgifter til skolemateriell, som for eksempel leie av PC, kjøp av bøker eller kokkeklær. Du får 1032 kroner, 2285 kroner eller 3818 kroner per år, avhengig av hvilket utdanningsprogram du tar.

Må du bo borte fra foreldrene dine, kan du ha rett til bostipend på inntil 4437 kroner per måned.

Grunnstipendet avhenger av økonomien til foreldrene dine og er på enten 1074 kroner, 2147 kroner eller 3224 kroner per måned.

For mer informasjon, se lånekassen.no

Janne Johansen Bjørklund
sekretær