NATURBRUK

Elever og Helge Sæverud holder på å høste i den økologiske demohagen på Tana videregående skole. - Klikk for stort bilde Naturbruk gir deg mulighet til å velge en annerledes skolehverdag! Du er mye ute, jobber mye praktisk og knytter teori og praksis sammen.Du fordyper deg i din interesse - dyr, maskiner, planter, fiske, friluftsliv eller noe annet.

Kanskje du vil bo på elevhjemmet og ha mye sosialt sammen med andre som har samme interesser som deg.

På naturbruk lærer du om bruk av naturen i yrke eller fritid.

Du bør like å være ute og arbeide med dyr, planter og maskiner. Noen dager blir du skitten mens andre dager er du mer inne og jobber med bøker og pc.

Naturbruk gir muligheter

Det er vanskelig å vite hva du skal bli når du er 15-16 år, men et råd er å gjøre noe du liker å holde på med også mens du går på skole.

Her kan du lære om:

• å produsere mat fra planter og dyr
  • å utføre arbeid på jordet og i fjøset
  • å stelle dyr
  • å kjøre traktor og bli kjent med bruken av ulike redskaper
  • å drive friluftsliv, jakt og fiske
  • å utføre gartnerarbeid
  • å arbeide i skogen

Avhengig av hvilket programområde du velger, gir utdanningsprogrammet yrkeskompetanse eller studiekompetanse med mulighet for videre studier ved høgskoler eller universiteter.

Du kan få arbeid innen flere ulike naturbruksyrker hvor det kreves forståelse for sammenhengen mellom biologisk produksjon, naturens tålegrenser og menneskelig aktivitet.
Du kan også få studiekompetanse med fordypning i matematikk og biologi.

Jobbmuligheter innen landbruk/naturbruk (lenke).

Sist endret 21.04.2016 10:31

Hva sier elevene?

Sofie Margrethe Larsen, Elev 2002-2007. Førskolelærer
Jeg har vært veldig ettertraktet som førskolelærer på grunn av min bakgrunn med naturforvaltning og gårdskunnskaper»
Odd Magne Kvålshagen, Elev 1999-2001. Feltassistent UNIS
Slik jeg ser det er landbruksskole en lettere, mer variert og ikke minst mye artigere vei til studiekompetanse enn f.eks allmennfag.