Hva sier tidligere elever

Bilde Åshils Bye.JPG - Klikk for stort bilde Hvordan har tidligere elever hatt det her hos oss?

Her kan du finne intervju med tidligere elever fra Tana videregående skole / Finnmark Landbruksskole.

Åshild Bye er tidligere elev på Naturbruk og jobber i dag hos SNO.

Åshild Bye (34) fra Kirkenes jobber i dag som naturoppsyn i Statens Naturoppsyn (SNO), avd Tana. Hun gikk på Tana videregående på naturbrukslinje i 1996-1999 og ble utdannet som agronom. Etter dette tok hun naturforvaltning på Kleiva vgs før hun tok Bachelor i Utmarksforvaltning ved Høgskolen i Hedmark.

1.       Hva husker du best fra tida på Tana vgs?

Mye praksis, sosialt.

2.       På hvilken måte har du hatt nytte av utdanninga fra Tana vgs i jobben din?

Relevant praksis, faglig bredde, og stort nettverk.

3.       Hvilke fordeler har naturbruksutdanninga gitt deg?

Fagene på naturbruk ga et godt grunnlag for videre studier innen utmarksforvaltning, som videre førte til fast jobb.  På «landbruksskolen» fikk jeg holde på med fag som interesserte meg, det var gode lærere, og bra miljø. For meg var det ikke et alternativ å gå gymnas, jeg ville gå på en skole med praksis, og samtidig ha muligheten til å ta studiekompetanse.
Sist endret 06.05.2015 10:53