Elevhjem

Elevhjemmet Tana vgs - Klikk for stort bilde

Elevhjemmet har 24 rom og 2 små leiligheter.

Elever som ønsker å leie rom på elevhjemmet melder fra til skolen om det innen 25.7. Elever på Vg1 og elever under 18 år, prioriteres ved tildeling av rom. Inntaksregler for fordeling av rom på elevhjemmet finner du her. Skolen fordeler rommene på elevhjemmet etter at 2. inntaket er gjennomført dvs ca 1.8. Elever som får tilbud om skoleplass i 3. inntaket, melder fra raskest mulig etter inntak så fordeles rommene fortløpende forutsatt det er ledig rom.

Elever som bor på elevhjemmet har kost inkludert i prisen. Det serveres 3 måltider pr dag i kantina alle skoledager. Mer om kantina finner du her.

Det er et te- kjøkken i hver etasje som elevene kan benytte seg av. På kjøkkenet er det kjøleskap med låsbare “bokser” til elevene. Det er også en liten fryseboks på deling.
På kjøkkenet kan elevene lage seg mat på kvelder og i helgene. Her er det også vannkoker, komfyr og oppvaskmaskin. Annet utstyr som kopper/glass, fat, bestikk og kasseroller må hver enkelt ha med selv.

Elevene er ansvarlig for å rydde etter seg når de har brukt kjøkkenet.

Det er badstu i kjelleren på elevhjemmet, som er flittig brukt av elevene. I kjelleren er det også vaskerom hvor en kan vaske / tørke klær. Dette inngår i prisen på husleie/kost.

I 1. etasje er det en TV-stue som kan benyttes til sosialt samvær og tv titting, tv-spill osv. Denne brukes også til filmkvelder.

Det er trådløst internett på elevhjemmet. Dette inngår også i prisen.

Gymsal og treningsrom står åpen og kan brukes til aktiviteter på ettermiddags- / kveldstid.

ANSATTE PÅ ELEVHJEMMET
Det er nattevakt på elevhjemmet. Nattevaktenes hovedoppgave er å være brannvakt. I tillegg skal de være tilgjengelig for elevene, gå «lukke og slukke-runde» på skoleområdet og å holde ro på elevhjemmet. Telefonnummer til nattevakttelefon er 976 66 751.

Nattevaktene begynner arbeidstida kl. 21.00 på kvelden. Den første timen er nattevakten i kantina for at elever skal kunne handle kveldsmat og for å registrere hvem som er på elevhjemmet. Det er viktig at nattevakten vet hvem som er her om det skulle begynne å brenne. Om elever under 18 år ikke melder seg hos nattevakten, sendes det en SMS hjem til foresatte med melding om at han / hun ikke er her. Dette gjøres også i helgene om ikke foreldre har meldt at ungdommen skal reise hjem. Nattevakten har rom i 1. etasje på elevhjemmet.

Leder på elevhjemmet er Cathrine Ophus. Skolen har ingen egen miljøarbeidertjeneste på fritid på elevhjemmet.

DYR PÅ ELEVHJEMMET
Det er tillatt å ha dyr på elevhjemmet. Elever som har dyr må bo i 2. etasje. Det må søkes på eget søknadsskjema til skolen om dette. Skjemaet og retningslinjer for hold av dyr på elevhjemmet finner du her. Foresatte til elever under 18 år må skrive under på skjemaet.

Priser

Hybel på elevhjem inkludert mat koster pr. 01.08.16 kr 4750,- . Da får de frokost, lunsj og middag alle skoledager (kun frokost og lunsj på fredager).  Kveldsmat kan kjøpes i tillegg. I helgene lager eleven egen mat på te-kjøkkenet på elevhjemmet.

For voksne elever er det mulig å leie bolig på skolen, og kjøpe billig frokost, lunsj og middag på skolens kantine.

Vertsfamilie

I tillegg til skolens egne elevboliger (elevhjemmet), så finnes det en ordning der det finnes mulighet for å bo i vertsfamilie.
Du får din egen hybel og må stort sett klare deg selv, men har en voksenkontakt gjennom vertsfamilien din.

Ønsker du å bli vertsfamilie?

Ønsker du å være en vertsfamilie for en borteboende elev, kan du bidra med å skape trygge rammer for borteboende elevers skolehverdag. Du får også et økonomisk bidrag mot at du holder kontakt med eleven, skolen og foresatte, spesielt ved fravær.
Ta kontakt med skolen om du ønsker å bli vertsfamilie.

Vertsfamilier for mindreårige elever i videregående skole må levere politiattest. Her søker du om politiattest. Kopi av brevet fra Politidirektoratet (PDF, 137 kB) må vedlegges søknaden.

Sist endret 17.08.2016 08:37

miljøarbeider og nattevakt