Elevhjem

DElevhjemmet Tana vgs - Klikk for stort bilde et er elevhjem inne på skoleområdet med 24 rom og 2 små leiligheter. Du som har fått skoleplass kan søke om å leie rom på elevhjemmet.

Elevhjemmet har 24 rom og 2 små "leiligheter". Rommene er innredet med sovesofa/seng, bord, skrivebord, dobbelt garderobeskap, vask, speil og et lite kjøleskap. Elevene må selv ha med sengetøy(dyne, pute, sengetrekk), håndduker og annet inventar på rommet.

Elever som ønsker å leie rom på elevhjemmet melder fra til skolen om det innen 31.7. Det gjøres på et av tilbakemeldingsskjemaene du finner her. Elever på Vg1 og elever under 18 år prioriteres ved tildeling av rom. Inntaksregler for fordeling av rom på elevhjemmet finner du her. (PDF, 151 kB)

Skolen fordeler rommene på elevhjemmet etter at 2. inntaket er gjennomført dvs fra ca 1.8. Elever som får tilbud om skoleplass i 3. inntaket, melder fra raskest mulig etter inntak så fordeles rommene fortløpende så lenge det er ledig rom.

Elever som bor på elevhjemmet har kost inkludert i prisen. Det serveres 3 måltider pr dag i kantina alle skoledager. Mer om kantina finner du her.

Det er et te-kjøkken i hver etasje som elevene kan benytte seg av. På kjøkkenet kan elevene lage seg mat på kvelder og i helgene. Her er det også vannkoker, komfyr og oppvaskmaskin. Elevene er ansvarlig for å rydde etter seg når de har brukt kjøkkenet. Annet utstyr som kopper/glass, fat, bestikk og kasseroller må hver enkelt ha med selv.

Det er badstu i kjelleren på elevhjemmet, som er flittig brukt av elevene. I kjelleren er det også vaskerom hvor en kan vaske / tørke klær. I 1. etasje er det en TV-stue som kan benyttes til sosialt samvær og tv titting, tv-spill osv. Denne brukes også til filmkvelder. Det er trådløst internett på elevhjemmet.Gymsal står åpen og kan brukes til aktiviteter på ettermiddags- / kveldstid og treningsrommet kan benyttes etter avtale med skolen. Alt dette inngår i husleieprisen.

ANSATTE PÅ ELEVHJEMMET

Det er nattevakt på elevhjemmet. Nattevaktenes hovedoppgave er å være brannvakt. I tillegg skal de være tilgjengelig for elevene, gå «lukke og slukke-runde» på skoleområdet og å holde ro på elevhjemmet. Telefonnummer til nattevakttelefon er 976 66 751.

Nattevaktene begynner arbeidstida kl. 21.00 på kvelden. Den første timen er nattevakten i kantina for at elever skal kunne handle kveldsmat og for å registrere hvem som er på elevhjemmet. Det er viktig at nattevakten vet hvem som er på skolen. Det inngår som en del av skolens brannberedskap. Om elever under 18 år ikke melder seg hos nattevakten, sendes det en SMS hjem til foresatte med melding om at han / hun ikke er her. Dette gjøres også i helgene om ikke foreldre har meldt at ungdommen skal reise hjem. Nattevakten har rom i 1. etasje på elevhjemmet.

Leder på elevhjemmet er Cathrine Ophus. Skolen har ingen egen miljøarbeidertjeneste på elevhjemmet.

Mer info finner du på husleiekontrakten  (PDF, 207 kB) og Ordensregler for elevhjemmet. (PDF, 136 kB)

DYR PÅ ELEVHJEMMET

Det er tillatt å ha dyr på elevhjemmet. Elever som har dyr må bo i 2. etasje. Det søkes på eget søknadsskjema  (PDF, 138 kB)som sendes til skolen, om å ha med seg dyr.

Skjemaet og retningslinjer for hold av dyr på elevhjemmet finner du her (PDF, 169 kB). Foresatte til elever under 18 år må skrive under på skjemaet.

PRISER

Hybel på elevhjem inkludert mat koster pr. 01.08.17 kr 5 150,- . Da får elevene frokost, lunsj og middag alle skoledager. Kveldsmat kan kjøpes i tillegg. I helgene lager eleven egen mat på te-kjøkkenet på elevhjemmet. For voksne elever og lærlinger er det mulig å leie bolig på skolen hvis noen av dem er ledige. Både elever og ansatte kan velge å kjøpe billig frokost, lunsj og middag på skolens kantine som et alternativ til å lage mat hjemme. Et sosialt alternativ!

VERTSFAMILIE

I tillegg til skolens egne elevboliger (elevhjemmet), så finnes det en ordning der det finnes mulighet for å bo i vertsfamilie. Tana videregående skole har en hjemmel innenfor vertsfamilieordningen. Dette tilbudet gjelder for ungdom mellom 16 og 18 år. Les mer om vertsfamilieordningen.

ØNSKER DU Å VÆRE VERTSFAMILIE?

Ønsker du å være en vertsfamilie for en borteboende elev, kan du bidra med å skape trygge rammer for borteboende elevers skolehverdag. Du får også et økonomisk bidrag mot at du holder kontakt med eleven, skolen og foresatte, spesielt ved fravær. Ta kontakt med skolen om du ønsker å bli vertsfamilie.

Vertsfamilier for mindreårige elever i videregående skole må levere politiattest. Her søker du om politiattest. Kopi av brevet fra Politidirektoratet   (PDF, 135 kB) må vedlegges søknaden.

miljøarbeider og nattevakt