Dyrehold

Alma (Tonje Halvari) - Klikk for stort bilde

Vil du ha med hesten, hunden eller kaninen din til skolen?

Det er mulig!

Vi vil samtidig poengtere at det er krevende å ha ansvar for et eget dyr, så derfor vil vi at du og dine foreldre/foresatte leser denne artikkelen nøye.

Publisert av Tonje Kristine Halvari. Sist endret 08.07.2016

Elever kan etter søknad til skolen få tillatelse til å ha hund / ”burdyr” på elevhjemmet. Katt, edderkopp, ilder, reptiler og lignende tillates ikke. Hunder skal være eldre enn 6 måneder.

Elever som skal gå Vg1 Hundekjøring får mulighet til å ha hundene i egen hundegård / hundestall.

Elever som vil ha med egen hest kan søke stallplass i skolens stall. Mer info om stallen finner du her.

Den som har dyr med til skolen er ansvarlig for at dyret har det godt. Daglig pass og stell er en selvfølge og en forutsetning for å få lov til å ha dyr på elevhjemmet. Dyret skal ikke være til bry for andre, hverken inne eller ute. Eier med foresatte er ansvarlig for eventuelle skader dyret/hunden gjør på internatrommet eller andre steder på skoleområdet.

Det er et stort ansvar for elever å ha hund eller andre dyr, så det er viktig at det er gjennomtenkt og nøye vurdert at man tar med seg et dyr til skolen.

Det stilles store krav til aktivisering og trening for at feks en hund skal ha det bra, så det kreves at man faktisk vil gjøre den jobben, hver dag.

Vi oppfordrer dere til å lese veiledning om hold av ditt dyr på Mattilsynet sine sider.

Laila K Johannessen
Driftsleder