Praktisk HMS kurs (Del 1) Tana VGS

Elevene tar opp poteter - Klikk for stort bildeElevene tar opp poteter

Et kurs rettet mot gårdbrukere og andre som jobber med praktisk landbruk.

Torsdag 09.11.17   Kl. 12 - 15

Praktisk HMS-arbeid kurset tilfredsstiller de krav myndighetene har satt innen grunnleggende HMS-opplæring for ledere (§ 3-5 AML). Kurset gir en grundig og grunnleggende innføring i HMS-arbeidet, og setter fokus på at HMS skal være enkelt, praktisk og nyttig for hver enkelt deltaker.

Din virksomhet trenger et godt og praktisk HMS-system. Kurset vektlegger systemforståelse og opplæring i bruk av elektroniske dokumentasjonsverktøy. Form enkelt dine egne dokumenter og få hjelp til å finne frem i aktuelt lovverk. Kurset har faglig bredde og fleksibilitet, du jobber konkret med bevisstgjøring og forståelse for HMS-arbeid på egen gård. God HMS er lønnsomt for din drift. Arbeidsevnen til deg og dine ansatte er avgjørende for en helsefremmende og lønnsom drift.

E-læring

Del 2 i kurset er et egenstudie med en elektronisk oppgave.
Klikk her for å registrere tilgang til e-læring for nye brukere.
For innlogging for registrert bruker, klikk her.

Hovedtema for PHMS kurset:

• Ulykker
  • Ergonomi
  • Brann- og EL-sikkerhet
  • Kjemisk og biologisk arbeidsmiljø
  • Støy
  • Psykisk helse
  • Arbeidsgiveransvar
  • Andre næringer
  • Opplæring og beredskap
  • Tiltak og rutiner

Omfang:

PHMS er et 3 delt kurs, i alt 12 timer:

Del 1. Veiledning - kursdag i gruppe med lærer fokus på grunnleggende HMS, holdninger og motivasjon
Del 2. E-læring - egenstudie på internett med elektronisk oppgave
Del 3. HMS i praksis - kursdag i gruppe med lærer, praktisk gårdsvandring med etterfølgende drøfting av løsninger, systemforståelse og organisering.

PHMS kurset er egnet for:
bønder og andre som jobber med praktisk landbruk

Kurset koster kr. 1.900,- for medlemmer av Norsk Landbruksrådgiving HMS, og 3.000,- for ikke-medlemmer.
Deltager nr. 2 fra samme virksomhet 1.300,-.

Påmelding til Vidar Aastrøm  - vidar.aastrom@nlr.no

Norsk landbruksrådgivning