Inntaket og frister sommeren 2017

Elevene på padletur (Tana vgs) - Klikk for stort bildeElevene på padletur (Tana vgs) H. Kjølås

Nå er inntaket til skoleåret 2017/2018 i gang. 6. juli har søkere fått en sms med informasjon om at de må logge seg inn i Vigo for å se resultatet og svare på tilbud om plass og ventelisteplass.

6. juli: 1. inntak til skolene er klart (gjøres for alle med ungdomsrett)
16. juli: svarfrist for første inntak
21. juli: 2. inntak til skolene er klart (gjøres for alle rettstyper; ungdomsrett, voksenrett, fullføringsrett, ikke-rett).
31. juli: svarfrist 2 .inntak
3. august: inntaket overføres til den enkelte skole

Ved spørsmål kan inntakskontoret kontaktes på mail: inntak@ffk.no
telefon: 78 96 30 42/ 78 96 31 74/ 78 96 32 48

Om du ikke har fått skoleplass på Tana vgs. til 3. august kan du kontakte skolen direkte for å høre om det er ledige plasser eller bli satt opp på venteliste.

Vi gjør oppmerksom på at det ofte er stor pågang til inntakskontoret i inntaksperioden. Det kan derfor være lurt å sende en henvendelse på mail.

90 prosent har kommet inn på førsteønske
Av 2975 inntatte søkere i Finnmark, er 2619 kommet inn på sitt første ønske. Dette betyr at nærmere 90 prosent av søkerne har fått tilbud om både den skolen og utdanningstilbudet de helst ville ha. Erfaringsmessig øker dette tallet noe til andre inntak da flere av de som har stått på venteliste opplever å komme inn på høyere ønsker. En håndfull søkere står helt uten tilbud etter første inntak, men alle søkere med ungdomsrett er garantert et tilbud før skolestart til høsten.

Andre inntaket er klart 21. juli
Det er viktig å presisere at selv om det nå er en del ledige plasser ved flere av skolene, vil svært mange av disse fylles opp ved andre inntak når også voksne og søkere uten rett tas inn. Ventelistene til mange av tilbudene er derfor i realiteten mye lengre enn de framkommer etter første inntak. 2. inntak til skolene vil være klart 21. juli.

Dag Flage
Ass.rektor/IT-ansvarlig