Lærlinger på Tana vgs

Lærlinger - Klikk for stort bildeLærlinger

Visste du at vi har 11 lærlinger på Tana vgs. innenfor 5 ulike fagområder?

Tilbud om opplæring i bedrift

Tana videregående skole i Øst- Finnmark driver eget gårdsbruk, egen stall, egen kantine og elevhjem.

Skolen utdanner ungdom som skal ta fagbrev innen landbruksfag, hestefag eller påbygging til studiekompetanse. Skolen er unik.  Vi utdanner de som skal produsere maten vår, vi er den eneste videregående skolen i hele landet som tilbyr hundekjøring som eget fag. Hundekjøring er en sportsgren som øker, men foreløpig er det ikke ferdig utarbeidet læreordning i bedrift for denne linja. Men det kommer.

Tana videregående skole har i dag ansvar for 11 lærlinger innen ulike fagområder. De utgjør i dag en fjerdedel av de ansatte ved skole- og gårdsdrifta.

Tidligere i år fullførte en lærling fagbrev i renholdfaget og annen innen landbruksfaget.

Vi kjenner ikke til at noen andre bedrifter i Finnmark kan vise til så mange lærekontrakter i en og samme bedrift.   Kan vi være best i klassen?

På bildet:

Foran fra venstre: Renan N. Silva, Austertana (landbruksfag) Jan Villy Andersen, Kvalfjord i Vest-Finnmark (landbruksfag), Petra P. Henriksen,
Kiberg (kokkefag) Veronica Paltto, Nesseby (hestefag), Kaja Engseth Dahlen, Sør Varanger (barne- og ungdomsarbeiderfaget)
Bak fra venstre: Ida Rolstad, Tana (barne- og ungdomsarbeiderfaget) Jøte Leonhardsen, Tana (Byggdrifterfaget) Tone-Birgithe Nesje,Tana(kokkefaget) Silje K. Ørpetvedt Nilsen, Tana (hestefag) Svein R. Wara, Pasvik (landbruksfag)
Bakerst: Sivert Olli,Billefjord (landbruksfag) og Roar Torvik fra opplæringskontoret for offentlig sektor i Finnmark.