DKS - Arktiske historier

Klikk for stort bilde

Elevene har laget sitt bilde av "Nord" på et arbeidsverksted som var på skolen onsdag denne uka.

Klikk for stort bilde

"Hva er «Nord»?
Er bildene av ditt nord det samme nord som presenteres i kunst, media og reklame? En konseptuell «ekspedisjonskiste» er utgangspunkt for en kunsthistorisk forelesning og et kreativt arbeidsverksted. Kisten er inspirert av den franske vitenskapelige ekspedisjonen La Recherche som reiste gjennom Nord-Norge og Arktis i 1838-1840. Kisten inneholder historiske og samtidige kunstverk, samt visuelt materiale fra populærkulturen. Hvordan har «blikk fra utsiden» og «blikk fra innsiden» over tid påvirket hvordan vi tenker på nord?
Elevene oppfordres til å reflektere over hva nord er og hva det kan bli. Det elevene skaper på arbeidsverkstedet reiser videre i kisten når den fortsetter sin «ekspedisjon» i Nord-Norge." DKS