Bli kjent med våre ungdomsbedrifter

UB 1 - Klikk for stort bilde

Elevene på vg2 skal i løpet av skoleåret drive en virkelig bedrift med virkelige produkter, kunder, leverandører og penger.

La oss presentere våre 4 flotte ungdomsbedrifter. De er alle godt i gang, de er registrert i Brønnøysundregisteret og alle har en god ide som de nå jobber fram mot et produkt.

Fola Blakken UB

Bedriften består av Mathilde Stormyrengen, Nora Eline Nilsen Hoigari og Veronika Paltto. De vil gi barn og unge mulighet til å lære og ri, daglig stallarbeid og stell av hest. Det er behov for rideopplæring i Tana, det er stor hesteinteresse blant de unge, men det finnes ikke så mange tilbud.

Bedriften har 3 flotte hester som også skal jobbe i UB’en, hestene gleder seg til oppstart etter jul. Her kan du følge UB’en på facebook.

Krydder og kaffe UB

Ungdomsbedriften skal selge økologisk urtekrydder, som er laget av urter fra økohagen på Tana vgs. De er godt i gang med produksjonen, og går alt etter planen vil det være muligheter å få kjøpt økologisk urtekrydder til jul.

Den andre delen av bedriften deres er å arrangere bondekafe for bønder og andre i Tana og omegn.

Bedriften består av Harald Magnus Persen (styremedlem), Robin Andrè Larsen (økonomi ansvarlig) og Kacper Oskar Terebieniec (daglig leder).

Dogstop UB

Består av 4 trivelige gutter med stor interesse for hundekjøring.   På spørsmål om produktet så sier de at det foreløpig er hemmelig og at prototypen er under produksjon. De vil komme tilbake med mer info om produktet når prototypen er ferdig.  Så her gjelder det å følge med.

Bedriften består av Adrian Rønning Myrvang, Brynjar Skartland, Vegard H. Kjølås og Martin Tunheim.

Altisokk UB

Det er et stort behov for slitesterke potesokker for både hundekjørere og de som driver med  brukshund, derfor vil Altisokk UB tilby et produkt  til dette markedet. Bedriften består av Helene Sørensen (styrelder og sekretær), Henriette Karlsen Brennna (daglig leder), Juhán Jernsletten Mathisen (Økonomi- og produksjonsansvarlig) og Sunniva Veronje Gulbrandsen (markedsføringsansvarlig).

UB’en har et samarbeid med Nonstop Dogwear og Plastidip. De håper å kunne selge de første sokkene før jul.

Følg de på Altisokk.no og på snapchat (søk opp altisokk).

Marianne Dahlen
Siv Anita Pedersen